Feest checklist

Top 10 checklist voor jouw knalfeest!

Super handig, we hebben de checklist voor je uitgewerkt zodat je deze kan afdrukken of op je eigen telefoon, tablet of laptop kan afvinken (afvinken werkt alleen als je hem opslaat op je toestel, niet vanuit de browser).

Voorpret: 1 - 2 maanden voor het feest

1. Kies een datum & locatie

Wacht hiermee niet te lang, aangezien de agenda’s van je gasten en een externe feestlocatie snel vol kunnen zitten.

2. Bepaal het thema

Kies een thema op jouw persoonlijke stijl en de gelegenheid. Daarnaast is het handig om te bedenken of je feest binnen of buiten gaat plaatsvinden en op welk moment van de dag. Je kunt kiezen voor een stijlvol kleurenthema of helemaal los gaan met thema’s als Disco Glam, Roaring 20s of Tropical Paradise.

3. Verstuur een feestelijke uitnodiging

Niet zo creatief? Met gratis programma’s zoals Canva maak je eenvoudig een (digitale) uitnodiging waar je gasten geen nee tegen kunnen zeggen. (-; Om dit te checken kun je een lijstje bijhouden van de gasten die bevestigd hebben. Ook handig om te weten voor je inkopen. 

 

4. Bestel je feestversiering & accessoires

Met een feestelijke aankleding maak je van je feest een beleving! Kies je feestbox en maak het geheel af met producten voor op tafel, feestverlichting, accessoires en feestspelletjes. Komen er kinderen? Dan kun je het jezelf makkelijk maken met onze Goodieboxen in onderwaterwereld of jungledieren thema. Immers, als de kids plezier hebben hebben jullie dat ook.

Zie je het al voor je; jouw Roaring 20’s feest met stijlvolle slingers, tafeldecoratie en ballonnen in zwart & goud, Charleston Jurken, veertjes in het haar en de mannen in smoking. Zucht, was het maar vast zo ver..

 
5. Kies je muziek

Hoe leuk is het om een playlist te maken passend bij het thema. Ook fijn, je hebt er op de avond zelf geen omkijken meer naar. Je kunt natuurlijk ook een DJ inhuren of kiezen voor silent disco. Oeh, en wat dacht je van karaoke microfoons, lachstuipen gegarandeerd!

Voorpret: 1 week - 1 uur voor het feest

6. Maak een boodschappenlijstje voor het eten en drinken

Bedenk of je zelf je inkopen wilt doen of deze wilt bestellen. Je kunt ook warm eten laten bezorgen op de dag zelf. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk zodat je lekker kunt genieten van je feest.

BBQ: met kipspiezen, hamburgers, gamba’s, salade, gegrilde groenten aardappelsalade, couscoussalade of frietjes

Italiaans: Pizza’s, lasagne en pastasalade. Ideaal om vooraf voor te bereiden en in de oven te schuiven. Voor kinderen kun je minipizza’s kopen en eventueel zelf laten beleggen.

Mexicaans: leg wraps klaar en schaaltjes met paprika, mais, avocado, champignons, kip/ beef, witvis, salsa, geraspte kaas en creme fraiche. Laat iedereen zelf zijn/ haar eigen wrap samenstellen. ook superleuk voor kinderen!

 
7. Zorg voor voldoende stoelen, statafels e.d.

Wil je geen zitfeestje? Dan is het handig om een paar statafels te regelen. 

Ook kun je denken aan extra stoelen, een koelbox, een luchtbed/ matras voor de loggies en een partytent of zeil bij regen. Een berichtje in de buurt appgroep doet hiervoor vaak wonderen (-;

8. Klaarzetten en versieren

Alles klaarzetten en versieren voor je feest is vaak meer werk dan je denkt. Je kunt ervoor kiezen om dit de avond van te voren al te doen. Ook is het heel fijn om een paar helpende handjes te regelen die je helpen met de tafels en stoelen rangschikken, eten voorbereiden, glazen klaarzetten en de feestversiering ophangen. Op www.popthebottles.nl staan handige video’s die je precies laten zien hoe je de verschillende feestversiering gebruikt. Ook vind je stap voor stap instructies bij je feestbox.

Feestpret

9. Whoep whoep, jouw feest is eindelijk aangebroken!

Geniet van jouw spetterende (thema)feest! Vergeet geen foto’s te maken voor een mooie herinnering achteraf. Ook leuk; leg een wegwerp- of polaroidtoestel klaar voor je gasten en laat je verrassen door het resultaat!

Napret: the day after

10. Regel een opruimploeg en muziek

Na een (kort) nachtje slapen wordt je nagenietend wakker. Je feest zit erop en wat een feest was het! Gelukkig heb je de foto’s nog.

Waarschijnlijk heb je ook plasjes plakkerige vloeistof op de grond, bierflesjes op de toilet en chipskruimels nou ja,  overal. Zorg er dus voor dat een opruimploeg genaamd je vrienden paraat staan om je in ruil voor een croissantje en kop koffie te helpen om je huis weer toonbaar te maken.

En als ik je een achtergrondmuziekje mag aanraden; Queen met ‘I want to break free’ zal zeker helpen. Oh, bijna vergeten. Last but not least: plan gelijk een nieuw feestje zodat je weer kunt beginnen met de voorpret (-;

 

Veel feestplezier!


Liefs,
Lianne & Femke van Pop the bottles